Deloitte, Barcode 6.november 2018

For første gang ble NIMA Forum avholdt i Deloittes storstue på Barcode 6.november 2018. Det var et rikt program for dagen med ca. 100 påmeldte deltakere som hadde tatt turen til Barcode, og fikk servert et variert program fra ledende eksperter fra inn- og utland. På agendaen stod «innkjøp etter digitalisering og fremtidens kompetanse» som hovedtema for dagen.

– Deloitte’s egen Halvor Moen, Partner og leder for Supply Chain og Tone Fintland, Styreleder i NIMA åpnet ballet med en varm velkomsthilsen.

Innkjøpsekspertene Rèmy de Lavergne og Hugues Poissonnie var for anledningen flydd inn fra Grenoble Ecole de Management og Pierre Lapree, grunlegger av Per Angusta, et suksessfullt digitalt innkjøpsverktøy, ga deltakerne et dypdykk i The Laverne Procurement & Management Matrix, og ulike verktøy for ledelse og pedagogikk i utdanning og virksomheter. Partner i Deloitte UK, Alex Nedelchev, delte deretter suksesshistorier, innsikt, tanker rundt Procurement 4.0 før deltakerne samlet seg til lunch & mingling.

Pierre Lapree, grunlegger av Per Angusta, presenterte et digitalt veikart i den digitale transformasjonsreisen som mange virksomheter er inne i og viste frem overraskende gode norske lokalkunnskaper om norsk fauna og natur.


Elin Hauge fra Cognitive Services i Evry, dro i gang forsamlingen etter lunch, med et forrykende innlegg om hva digitalisering egentlig handler om, hva det betyr for norske virksomheter og hvordan dette påvirker innkjøperens rolle. Jeanette Louise Rønning, leder for Emerging Tech i Evry tok deretter for seg rekruttering av ny og attraktiv kompetanse, gjennom bruk av ny teknologi som spill og roboter og, nei dette er ikke science fiction!

Geir Isene fra Dualog Innovation Garage, tok deretter forsamlingen gjennom et inspirerende og humoristisk foredrag om digital transformasjon av globale verdikjeder i shipping bransjen, og samarbeid i virtuelle team, og delte eksempler på samarbeid og kulturforskjeller mellom Japan og Norge.

Geir Isene, Dualog Innovation, som har vært mental trener for toppidrettsutøver Tiril Eckhoff, ga et improvisert foredrag som løftet forsamlingen til nye høyder etter lunch, uten noen tekniske hjelpemidler.


Skanska viste til slutt hvordan innkjøp og digitalisering kan kobles sammen i byggeprosessen og byggeledelse, for å hente ut fremtidige gevinster, og kunne tilby rimelige og attraktive energivennlige boliger og kontorbygg for fremtiden.

Alt i alt var det en vellykket gjennomføring av det første, i rekken av en lang serie fremtidige NIMA Forum 4.0. Alle deltakerne var enige om at dette må gjentas!t.h topp venstre spente deltakere i Deloittes storstue, i midten topp Alexander Nedelchev Innkjøpsekspert fra Deloitte i Zurich deler erfaringer, Jeanette Louise Rønning fra Evry om digital rekruttering ved bruk av AI og spill, midten Elin Hauge i Evry, Innkjøperens fremtidige rolle i en digital økonomi i konstant endring, t.v nedre Hugues Poissonnie om procurement 4.0, i midten Geir Isene, t.h Tone Fintland Styreleder i NIMA Forbund og Halvor Moen, konferansier Deloitte.

NIMA Forum 2018, All rights reserved. (consent from NIMA Forbund required for republishing, use or citation).