Hvordan bruke miljømerker til forenkling av miljløinnkjøp – teori og praksis.

Miljømerking er i vinden som aldri før, og var en av de viktigste valgkampsakene under årets kommunevalg. Miljøet vektes ofte opptil 30% i offentlige anskaffelser, hvor det settes hårete mål og oppfyllelseskrav til kvalitet. FNs bærekraftighetsmål og Fyrtårn sertifiseringen er høye utmerkelser som skiller de beste virksomhetene som tar miljøet på alvor.

For leverandører til offentlig sektor kan det være forskjellen på å få tildelt et oppdrag eller tape et anbud. Miljø blir sett på som en viktig suksessfaktor for å få tildelt nye kontrakter. Virksomheter som har dette på stell er foretrukkede samarbeidspartnere i den tøffe konkurransen mot det offentlige markedet.

Det stilles derfor stadig tøffere krav i både kommunal, offentlig og statlig sektor til skjerpede miljøkrav og egnede verktøy for å følge dette opp i praksis. Dette stiller også økte krav til Offentlige oppdragsgivere og innkjøpere som er nødt å bruke mer tid på å sette seg inn i hva kravene betyr for egen virksomhet og hvordan målene kan oppfylles i kontrakten.

Tormod Lien fra stiftelsen Miljømerking vil fortelle om hvordan bruk av svanemerket og tilsvarende merker kan forenkle miljøinnkjøp.  Han lærer oss om metode, utbredelse og miljøeffekter.

Trude Ertresvåg fra Sykehusinnkjøp vil fortelle om hvordan Sykehusinnkjøp bruker miljømerker som ett av sine viktigste miljøverktøy.

Er du nysjerrig på miljøanskaffelser, vektingskriterier og hvordan dette kan gjennomføres i praksis ? Arrangementet er også relevant for private tilbydere. Meld deg på First Tuesday idag!

Meld deg på her